Hanne Kjöller fortsätter att granska männen

Hanne Kjöller på Dagens Nyheter skrev tidigare i veckan en läsvärd artikel med rubriken ”Vad kostar en man”. Och Kjöller fortsätter sin granskning av männen och idag är det avdelningen mutor som behandlas.

Hanne Kjöller drar dock en något märklig slutsats hon skriver: ”Därför kan det vara en idé för kommuner att fundera över om det möjligtvis finns några andra som klarar av dessa upphandlarjobb än vita, svenska, medelålders män.”

Det är ju bara ena sidan av en eventuell mutaffär, någon måste ju står för själva mutan eller bestickningen som det heter på juristspråk. Är inte det lika viktigt att de ofta privata företagen tar tag i den saken också?

Lägg inte hela ansvaret och skulden på kommunerna.

Ann-Sofie

6 kommentarer

 1. Vad kostar en man? PK.
  Vad kostar en invandrare? Inte PK.

  Dubbelmoralen i media är total.

 2. Och hur skulle vi klara oss utan alla invandrare? Tänk om alla som är födda i ett annat land stannade hemma från jobbet en dag, samma dag, från jobbet hur tror du då att det skulle bli. Tunnelbanan och taxitrafiken i Stockholm skulle stå stilla. Och sjukhusen skulle inte få det lätt med så många läkare hemma. Och för att inte tala om alla restauranger, inte för att de är viktigast men det skulle bli ganska tråkigt.

  Det handlar inte enbart om kostnader och man ska inte ställa grupper av människor emot varandra. Vi är alla människor och vi behöver varandra. Sedan måste samhället ta tag i de problem som finns med arbetslöshet och annat som inte fungerar klockrent idag.

 3. Och hur skulle vi klara oss utan alla män? Det är ju där de största skatteintäkterna kommer ifrån?

  Hur skulle vi klara oss utan alla kvinnor osv..

  Dubbelmoralen som så många stör sig på är att män helt öppet och PK blir utsatt för kollektiva påhopp. Samtidigt som det inte är PK att öppet kritisera invandrare och kvinnor. Hur kan det komma sig?

  Ha det bra

 4. Ja exakt Mats! Vi behövs alla. Jag tycker det är PK att kritisera människor för vad de gör men inte för vilka de råkar vara, kvinnor, män osv.

 5. Då är vi överens och kan prata om invandringspolitik tex.
  Det är ju på helikopternivå och inte på individnivå.

  Ps. – Och hur skulle vi klara oss utan alla invandrare?
  Det skulle gå bra. Om Pia kör T-banetåget istället för
  Hassan så går det nog lika bra. Vi har ju massarbetslöshet
  enligt er i S så då är väl det ingen arbetskraftsbrist? Ds.

 6. De arbetslösa kan ju inte ta de lediga jobben exempelvis ungdomarna och nyanlända invandrare. Det är ett stort problem för landets utveckling. Om det är fler som kan jobba då ökar samtidigt servicesektorn och byggsektorn till exempel. Så istället för att försöka få allvarligt sjuka att börja jobba så borde samhället satsa på att få de låg- och kortutbildade i olika former av utbildningsinsatser.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS