Det kom ett brev från Mona Sahlin

Fick idag ett brev från vår partiledare Mona Sahlin där hon tackar för insatsen i valrörelsen. Hon förklarar också det politiska läget i riksdagen och varför Socialdemokraterna agerar som de gör. Så här skriver Mona Sahlin avslutningsvis:

”Om vi socialdemokrater, och vi rödgröna partier, skulle avstå från att lägga förslag i riksdagen på grund av att regeringen enbart har stöd av en minoritet och är passivt beroende av Sverigedemokraterna skulle det betyda tre saker. För det första skulle vi låta vårt politiska agerande styras av Sverigedemokraterna trots att vi lovat att inte låta dem påverka vår politik. För det andra skulle Sverigedemokraterna stå för den enda oppositionen i riksdagen vilket är djupt problematiskt. För det tredje skulle ansvaret för att en minoritetsregering ska få igenom sin politik förläggas till den politiska oppositionen vilket strider mot all parlamentarisk tradition.

Ett land behöver en regering. Men varje demokrati behöver också en opposition. Att regeringen är beroende av Sverigedemokraterna är Statsminister Fredrik Reinfeldts ansvar. Därför kommer vi socialdemokrater att driva våra politiska förslag i riksdagen.”Mona Sahlin

Ann-Sofie

9 kommentarer

 1. Det är faktiskt helt kristallklart vad allt handlar om.

  Ann-Sofi och alla andra. Låt oss kavla upp ärmarna och fortsätta jobba i nästa valrörelse. Med en statsminister som tror att han kan fortsätta på samma sätt som i förra perioden då han hade majoritet så är nyval nära

 2. Mona Sahlin skrev nyligen att ”därför deklarerade vi under valrörelsen att vi aldrig någon gång, aldrig någonstans, aldrig någonsin kommer att göra oss aktivt eller passivt beroende av Sverigedemokraterna”

  Kan du förklara för mig vad passivt stöd är, om det inte är att lägga ett förslag i riksdagen mot en enad Allians som kräver SD:s röster för att gå igenom?

  Mona Sahlin’s ord verkar inte vara värda mycket.

 3. […] Det kom ett brev från Mona Sahlin […]

 4. Ett passivt stöd innebär att man räknar med röster från ett annat parti. Det gör dock inte Mona Sahlin eller jag för den delen. SD är ett högerparti.

 5. Denne Britta som ser allt så glasklart verkar vara en fantastisk kvinna…

  Ett modernt ännu nyare M med ny partisekreterare har snart 40% av
  väljarnas stöd, vad gör sossarna då, jo vi fortsätter med Mona och
  katastrofen Baylan…Kristallklart var ordet för dagen…

 6. Så vilket stöd räknar Mona Sahlin med när hon lägger fram sitt förslag till talman ?
  Lägger hon fram det med tron att det kommer att röstas ned ?
  Eller räknar hon med passivt stöd från Sverige demokraterna …

  Vad gäller SD så är dess väljare i stor omfattning fd socialdemokrater … dess politik går över blockgränserna och kan knappast rangordnas att tillhöra ett visst block.

 7. Är man i opposition så ska man lägga fram sina förslag även om man inte kan räkna med stöd från andra partier. Man måste visa folk att det finns ett alternativ. Även en majoritet blir bättre av en aktiv och skicklig opposition.

 8. Jonny

  Det är alliansen som är i regeringsställning. Det är därför regeringen som är beroende av SD för att få igenom sin politik.

  Eller menar du på fullt allvar att oppositionen inte ska lägga ett enda eget förslag under fyra år utan bara rösta fånigt på alla alliansförslag?????

  Märklig syn…. Sahlins uttalande gällde självklart enbart om hon skulle ha blivit regeringsbildare…

  Ja Patrik: Det är en hel del som tycker att jag är fantastisk. Även du min Brutus????

 9. Då kan ju Mona bli positivt (?) överraskad att kanske få det där stödet från Sverigedemokraterna för sina förslag …


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS