Stadsvåning ett sätt att leva

Ann-Sofie och Per-Olof Wågström har genom Insulanders försorg flyttat in i en nybyggd våning i den centrala delen av Eskilstuna. Det är parets första gemensamma våning och valet var enkelt med en tjusig balkong mot innergården.

Per-Olof  vänder vant de spröda råvarorna i stekpannan på spishällen. Vitlök, groddar och ruccolasalladens dekorativa blad lierar sig med äggnudlar och köttbullar. Heta droppar från flaskor och burkar med knepigt innehåll får fullborda verket.

– Vi lagar mycket svensk mat sedan tidigare, men under varje resa snappar man upp nya smaker. De här kryddpastorna köpte vi på Coop förra veckan, säger Per-Olof och korkar upp en flaska rött vin, tillverkad på Cabernet Sauvignondruvan. Enligt systembolagskassören som sålde honom flaskan ska den passa utmärkt till stark svensk mat.

Den gigantiska köksfläkten suger effektivt upp aromerna de sex meterna upp till taknocken, för att sedan sprida väldoften över takåsarna.

Paret har själv varit med och valt mosaik, tapeter, kakel och klinkel.

-Vi visste precis vad i ville ha, stora öppna ytor. Den fasta inredningen är diskret men sofistikerad med vitvaror från Electrolux.

Nja det här var ett litet ironiskt utspel, läs den inspirerande originalartikeln här.

Ann-Sofie

 

Annonser

1 kommentar


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS