Jag har rätt och ni har fel

På det glada 1970-talet gick en radioserie med Janne Forsell och Kjell Alinge som kallades Hemma hos…

Killarna skildrare olika samhällsperspektiv med glimten i ögat och med en fantastisk svada. Vansinnigt roligt dessutom.

I ett av inslagen blir en kommunbyråkrat yxtokig på en stackars medborgare som ringen till kommunen och klagar på att man håller på att dra in en kloakledning i hans vardagsrum.

Detta inslag poppade upp i mitt huvud i dag när jag läser Alex Voronovs signerade inlägg i dagen E-K. Den arga farbron i Hemma hos skriker nämligen ett antal gånger – ”Jag har rätt och ni har fel”!

Kopplingen till Voronovs inlägg är kanske inte helt enkel men jag tänker mer på själva förhållningssättet. Att envist hävda sin ståndpunkt. Lite roligt också att media får smaka på sin egen medicin. Granskningen är givetvis vinklad och osaklig enl Voronov.

Jag känner igen den känslan.

JAG HAR RÄTT OCH NI HAR FEL……

1 kommentar

  1. […] Få se nu igen….. enligt Björklund var yrkesinriktade elver inte intresserade av att lära för livet. Konstigt nog vill ännu färre gå i Björklunds ”lära för livet befriade” yrkesförberedande utbildningar. Undrar vems fel det är ? Undrar om borgerliga skribenter sväljer det rakt av oavsett Björklunds bortförklaringar den här gången med ? Fast med alla handelsutbildade ledarskribenter är det numera brist på allmänbildning på redaktionerna, dogmerna råder – ”Vi har rätt, ni har fel” […]


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS