Cykeln, framtidens stadsfordon

Var på ett seminarium om cykling i dag, mycket intressant och många bra tankar om hur man kan öka andelen resor med cykel diskuterades.

Själv har jag sedan länge varit en cykelburen förare. Kom egentligen i gång på riktigt på 80-talet när jag jobbade på EKA-knivar som var beläget i Vilsta industriområde.

Varje morgon under den varma årstiden cyklade jag mellan Junivägen och Vilsta, över Stenby och Lagersberg. Ofta med Bruce Springsteen i öronen. Fick ju ganska bra kondis och kunde springa Diana-milen nästan otränad.

Cyklar när det passar nu för tiden också men bor så pass nära jobbet så det blir nästan bara struligare att hoja.

För några år sedan var jag med på en resa till Amsterdam där vi provade på att cykla runt de olika stadsdelarna. Och det var otroligt smidigt och alla bilar stannade så fort man närmade sig en korsning. Cykelparkeringarna var galet stora och effektiva.

Nu har vi en utmaning fram för oss att få fler eskilstunabor att välja cykeln i stället för bilen när man bara ska till jobbet. Det måste bli enklare och tryggare. Cykelvägnätet måste byggas ihop så det blir helt och parkeringarna måste bli bätter för utom diverse service med pumpar och annat.

Mycket är vunnet om fler väljer detta alternativ.

Bussen är också bra 😉

@AWatar