Vems ansvar att ta hem människor som är strandsatta i annat land?

När jag var ung gick det ett snack om att det var bara att sticka i väg på en utlandssemester och bränna alla stålar. Hem kom man alltid, det skulle bara vara att gå till den svenska ambassaden så skulle de bekosta hemresan.

Så är det ingalunda. Man kan kanske få låna till hemresan men betala själv det får man på ena eller andra sättet.

Kom att tänka på detta i går när jag hörde hur en journalist på radio berättade att de stackars bulgariska bärplockarna äntligen skulle bussas hem. Men de hade fått skriva på att de skulle betala resan när de kommit hem igen. Något som tydligen upprörde journalisten.

Kan väl bara konstatera att det är tydligen samma regler i Bulgarien som i vårt land. Det är faktiskt vårt eget ansvar att ta oss hem eller i alla fall betala resan.

Avslutningsvis kan jag säga att det är mycket synd om dessa bulgarer och andra som lockats hit och sedan slutar det på detta sorgliga vis. De är med stor säkerhet fattiga människor som tog en chans att tjäna pengar och det är för djävligt att de hamnat i denna situation. Hemrese-räkningen borde gå till dessa personer som lurat hit dem.

@AWatar

1 kommentar

  1. […] som skrivit: LO-bloggen, Ann-Sofie Wågström Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInGillaGillaBe the first to like […]


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS