Att välja eller inte välja är frågan

Detta inlägg kommer att beröra elbolagen. Att välja elbolag är inget lätt uppgift. Att inte välja är dyrt men att välja kan också ställa till det för folk.

Det finns nu dock en del hjälp att få men det gäller att tänka på alla delar som elpriset består av. Elnätet ligger för sig och är monopol, det kan man inte välja. Men den el som kommer i tråden kan man välja vem man vill köpa av.

Det finns stora och små bolag, det finns också mer eller mindre seriösa aktörer på marknaden. För en kund som inte har alltför stor förbrukning skiljer det inte särskilt mycket. Men man kan pressa ned sina kostnader några ören om man väljer ”rätt”.

Då gäller det också att tänka sig för och kanske inte slå till när el-bolaget hoppar på dig på gatan, i köpgallerian eller ringer på kvällen när du precis bänkat dig framför tvn.

Vi har under några års tid nu fått ta del via media av människor som känt sig lurade av elbolag. Nu har det hänt igen, tyvärr.

Det är företaget Min El som tydligen varit i farten. 

Varför startar man företag? Jo för att man vill tjäna pengar annars finns det ju ingen anledning. Men VDn för min El har om han, Peter Wärme får säga det själv inget intresse för pengar. Dock plockar han ut ett antal miljoner i vinst.

Välj elbolag det blir billigare än om man kör ”avtalfritt” men var försiktig. De bolag som har de mest aggressiva säljmetoderna har inte alltid kundens bästa för ögonen.

Ann-Sofie