Kan problemet bero på miljökraven?

Flera rapporter kommer nu om människor som blir sjuka på bland annat all inklusive-hotell i Turkiet. Barn ligger på sjukhus med dropp. Ett hemskt sätt att fira semestern på.

Jag funderar på om en av orsakerna kan härledas till den kritik som kom fram på grund av hur hotellen fuskade med miljön vad gällde sopsortering som framkom i P1s program Kaliber. Kaliber upptäckte bland annat att de miljömärkta hotellen hoppade över sopsorteringen  och kastade allt i en enda röra.

”Joe Hennon vid EU-kommissionen menar att en ökning av sopor går helt på tvärs med EU:s miljöambitioner. Han säger att det kan bli möjligt i framtiden att inga ”all inclusive”-hotell får EU:s miljöcertifiering.” Josephine Freje Simonsson SR.se

Kan det vara så att hotellen nu inte kastar mat på samma sätt som innan granskningen utan maten får ligga framme längre än den borde? Detta för att folk ska äta upp den i stället för att den kastats?

Kalibers granskning var viktig och det var bra att denna hanteringen kom fram. Resebolagen blev tagna på sängen och skulle givetvis åtgärda problemet.

Hoppas det inte är det som är roten till det onda.

Ann-Sofie