Om mig

Jag är en ovanligt vanlig kvinna mitt i livet. Bor med min man Per-Olof, PeO i centrala Eskilstuna. Jag är för närvarande kommunpolitiker med ansvar för i första hand Eskilstuna Energi och Miljö AB, jag är också vice ordförande i kommunfullmäktige, ledamot i Eskilstuna Kommunföretag AB och förste vice ordförande i Stadsbyggnadsnämnden. I vårt lokala brottsförbyggande råd, Trygga Eskilstuna och Kommunala pensionärsrådet innehar jag också för närvarande ordförandeuppdragen.

Jag är dessutom ordförande för NTF Sörmland. Ssamt ledamot i KFS styrelse.  Och jag sitter i Energimyndighetens insynsråd. Är ordförande i Brf Valfisken och i IF Metall Socialdemokratiska förening i Eskilstuna. Samt är ledamot i Eskilstuna Ölkulturs föreningsstyrelse.

Har varit politiskt aktiv sedan 1991 och haft en rad olika uppdrag genom åren. Jag älskar mitt ”jobb” och ser fram emot flera år inom detta gebit. Jag har också genom mina uppdrag fått utstå ganska mycket skit i media men är trots detta inte bitter utan har snarare blivit stark. Jag är en person som växer av motgångar och ser det positiva i det mesta.

Mina måtton är, måste man så måste man och man lever bara en gång.
Ha ett bra liv

Ann-Sofie

12 kommentarer

 1. Ja jag kan bara hålla med…

 2. Hej Ann-Sofie!

  Vi har träffats när jag satt i Sevabstyrelsen osv och jag skulle bara vilja höra med dig vem som är säkerhetsansvarig för E-tuna energi och miljö?.
  Jag studerar sedan 1 år tillbaka till säkerhetsingenjör i E-tuna i sammarbete med te.x Eskilstuna kommun mfl. Under studierna skall vi ut på s.k LIA. Lärande i arbete. Senast var jag 9v i Södertälje kommun på deras säkerhetsavdelning med Lennnart Gustavsson som LIAhandledare.
  Jag var väldigt intresserad av Sevab och kändes lite sorgligt att jag fick lämna min plats för Alliansen i S-näs splittrades men kan kanske ta igen det senare -10. E-tuna energi är ett mycket större bolag och dess säkerhetsarbete måste vara ganska omfattande. Tror det skulle vara en bra erfarenhet att få medverka i deras säkerhetsarbete. Kanske till nästa år så behövs en säkerhetsansvarig till Sevab i strängnäs ;o)
  Vem skulle jag kunna kontakte i Eskilstuna på energi och miljö angående en LIA plats på 9v?.

  Med vänliga hälsningar: Freddy Danelll

 3. Antar att du jobbar för sossarna – men lycka till i alla fall!

 4. Jag tyckte om ditt inlägg om kvinnojourer. Jag har ingen koll om ämnet men tycker ditt inlägg är sunt.
  Jourerna är ju bara den första vägen ut. Många flyr ju hit. Det är en svår situation för människor som mår mycket dåligt.
  Då kan man inte kan förvänta sig för mycket av dessa jourer.

 5. Hej Ann-Sofie

  Hamnade här på Din site av misstag men hade svårt att inte kommentera det jag läser.

  Jag citerar

  ”Människovärdet vi fodra tillbaka. Kämpa för rättvisa, frihet och bröd.
  Ann-Sofie”

  slut citat.

  Människovärde bör vara att jag som människa har en möjlighet att ta egna beslut. Det jag läser på Din blog verkar vara från en människa som har absolut ingen erfarenhet av ett vanligt liv. Att kunna gå upp på morgonen och veta att det är jag som bestämmer hur min dag blir verkar inte höra till den ideologi som Du tillämpar. Exemplet som Du länkar till i ett av Dina inlägg är ett bra exempel. Tommy har ju hamnat i sin situation redan under den ideologi som Du erkänner. Var fanns Dina kommentarer då? Att vända kappan efter vinden fungerar ett tag men det är som att kissa i byxorna, det är varmt ett tag men sedan blir det kallt.

  Tänk om Tommy hade kunnat ta egna beslut om vilken vård han vill ha. Tänk om Tommy hade varit oberoende av tjänstemän som kan gå hem varje eftermiddag utan att ta ansvar för de beslut de har tagit. Tänk om han kunde fatta egna beslut om hur han vill ha sitt liv. Tänk om han hade haft möjlighet att bygga upp en bra ekonomi innan han hamnade i dagens situation. Tänk om…..

  Att ha ett samhälle där alla ska ha det lika dåligt vill vi bort ifrån. Ett samhälle där alla har en möjlighet att lyckas hägrar. Att ställa om går inte över en natt eller ens över två mandat perioder. Att förstå möjligheterna i livet går inte heller att förändra på minst en generation. Det socialistiska styret har satt sina spår de sista hundra åren och förlamat människors förmåga att ta egna beslut. Jag hoppas vid Gud att mina barn har bättre förstånd än att skylla på regering och samhälle när de möter svårigheter. Framför allt hoppas jag att mina barn får en möjlighet att efter eget huvud besluta hur de vill ha sitt liv utan att en tjänsteman ska besluta för dom.

  Tommy som har det svårt hade det redan svårt under förra regeringen. För hans del är inget förändrat i grunden. Den möjlighet som öppnas för Tommy är att han kanske slipper sitta i sin bostad helt ensam utan att någon bryr sig om honom. Alla, även Tommy, vill känna sig sedda. I en värld något år tillbaka i tiden hade Tommy passerat obemärkt genom livet och inte fått en chans att påverka. Nu har han det. Ingen kan påstå att det är enkelt men att bryta passivitet uppskattas inte av de flesta som har vant sig vid att någon annan fixar ens liv och leverne. I Tommys fall är det uppenbart att han ska ha hjälp vilket han också kommer att få.

  Människovärde är det viktiga. Värdet kommer sig av att jag som människa tillåts ta ett eget ansvar. Har jag inte den förmågan ska samhället hjälpa till. I Tommys fall svek samhället honom redan för 15 år sedan. Nu kan vi bara försöka rätta till misstagen som Tommy har råkat ut för och försöka att undvika andra liknade fall. Det är kanske detta Du borde fokusera på istället för att raljera över ett 15 år långt misslyckande från ideologin som Du förespråkar

  Att raljera med situationen för sjuka människor ger billiga poäng. Att hjälpa människor till ett värdigt liv är något helt annat. Jobba istället för att individer får en möjlighet att besluta om sina liv så får Du trovärdighet både i verkliga livet och i politiken.

  Detta inlägg kom till på grund av att jag ska besöka Dina trakter enbart för att se om jag med skattade medel kan skaffa mig en billig båt (under 100 tusen). Ber om ursäkt ifall inlägget stökar till det men i min vardag har det varit svårt nog att spara ihop tillräckligt med pengar för en aktiv fritid på havet då mer än 70% försvinner i direkta och indirekta skatter. Jag antar att aktiv fritid är OK även i den ideologi som Du förespråkar tills vidare utan att jag behöver skatta för det också 🙂

  Youhani

 6. Kommentaren ovan kom till på grund av att det inte går att kommentera enskilda inlägg på Ann-Sofies blog. Därav blev det en sammanfattning av i mitt tycke felaktigheter i en föråldrad ideologi

  Youhani

 7. 51 år och erhåller pension…börjar likna Grekland det här.

 8. Hej Ann-Sofie

  Jag heter Mårten Nilson och är vd på ecopower academy. Vi är ett utbildningsföretag, helt specialiserade på vindkraft Vi har en kurs som heter: ”Upphandling av Vindkraft – För kommuner, fastighetsbolag och tjänsteproducerande företag”

  Jag läste att du nämnde ett nätverk för Kommunala energibolag. Jag blev nyfiken. Finns det chans att få kontakt med dem? Mvh Mårten Nilson, ecopower academy, marten@ecopoweracademy.com

 9. Hej nätverket består av kommunalt ägda energibolag. Så det är bara att du tar kontakt med något av dessa.

  Hälsar
  Ann-Sofie

 10. Hej, jag har försökt kommentera på ditt inlägg där jag omnämns, men det fungerar inte.

  Svaret är att jag inte fick utrymme av programledaren.

  Visst vill jag höja straffen för vapenbrott och ett sådant förslag är redan på väg till riksdagen. Men det är naivt att som Ilmar Reepalu tro att det är någon slags universallösning på problemen i Malmö. Den som mördar och därmed riskerar livstidsstraff skräms knappast av att straffen för vapenbrott höjs.

 11. Jag ser att min sida har äran att vara med i din blogroll.
  Jag bugar tacksamt och ödmjukt

 12. Brott och straff blir glad sedan ledsen ,ett inlägg om mannen i USA
  När vi i Sverige har polis chefer pedofiler och en salig röra med psyksjuka poliser. http://raoulbloggar.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=592&action=edit

  Kanske har jag i din förövrigt mycket bra blogg missat nått
  men fakta kvarstår i inlägget där profesorer, säger att måååånga domar borde upphävas pga frimurarlogar där man redan pga ursprung el annat dömer ofta på fyllan. Tror inte dessa källor ljuger.
  ok fine ! ja ångest attacker varnas för på min blogg MEN FAKTA blunda el agera.
  ps ursäkta stav fel mitt tangent bord gick i graven precis


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s